Ervaringsverhalen. Mijn reis, jouw inspiratie.

Simone Regouin
Mentor opleidingen & trainer PTSS "Het duurde lang voordat ik de juiste personen vond die belangrijk waren voor mijn verwerking en acceptatie van de gebeurtenis."

Simone Regouin, mentor opleidingen
en trainer PTSS 

In mijn werk als mentor begeleid ik de deelnemers van de opleiding Ervaringsdeskundig coach (professional). Ik beoordeel de opdrachten die ze maken en help hun mee om hun portfolio positief af te ronden. Ik geef feedback, help bij het reflecteren op eigen handelen en stimuleer en steun de eigen ontwikkeling en persoonlijke groei van de deelnemers.

Na een heftige traumatische gebeurtenis kreeg ik de diagnose PTSS. Professionele hulp van kundige mensen hielp me met het verwerken en accepteren van de gebeurtenis, maar het zal altijd een mentaal kwetsbaar deel blijven.

Ik vind het bijzonder om als mentor de persoonlijke ontwikkeling bij de deelnemers te kunnen zien en volgen. Het begeleiden van hun groei en ontwikkeling is erg waardevol. De gesprekken die we voeren tijdens het programma zijn mooi en leerzaam, niet alleen voor hen maar ook voor mij. Het lezen van het portfolio, waarin iemand zijn ontwikkeling en persoonlijke kracht laat zien, is steeds een prachtig moment.

De kracht van ervaringsdeskundigheid ligt voor mij in de kracht van kwetsbaarheid. Het is de moed om jezelf te laten zien, open en eerlijk te zijn over jezelf, zonder maskers of harnassen. Door dit te delen met een ander, op een manier die voor jou goed is, bied je kracht, hoop en vertrouwen en kun je de ander helpen, begeleiden of steunen in hun eigen proces.

Ik begeleid de deelnemers van de opleiding Ervaringsdeskundig coach (professional), beoordeel de opdrachten en help mee om hun portfolio positief af te ronden.

Het is bijzonder om de persoonlijke ontwikkeling bij de deelnemers te zien en volgen. Onze gesprekken zijn mooi en leerzaam, voor hen én voor mij.

Na een heftige traumatische gebeurtenis kreeg ik de diagnose PTSS. Het duurde lang voordat ik de juiste personen vond die belangrijk waren voor mijn verwerking en acceptatie van de gebeurtenis en de diagnose.

"Ik heb mijn heftige ervaring definitief ten goede omarmd. Ik kan er eindelijk iets goeds mee doen."

Simone Regouin

Een mooie anekdote die me is bijgebleven, is de ontdekking van een deelnemer van de ervaringsdeskundige coach opleiding. Ze begeleidde mensen tijdens het programma onbewust maar zeer bekwaam.

Op papier kwam dit niet naar voren, maar toen ik doorvroeg: ‘Wat doe je dan als je bij iemand bent? Vertel me hoe die ene afspraak verliep?’ bleek dat ze heel goed aanvoelde wat er aan de hand was en hoe ze ermee omging.

Haar verbazing toen ze dit eenmaal doorhad, was prachtig. We hebben hier later vaak om kunnen lachen, maar het zorgde er ook voor dat dingen op hun plaats vielen en ze een mooie groei doormaakte.

Het duurde lang voordat ik de juiste personen vond die belangrijk waren voor mijn verwerking en acceptatie van de gebeurtenis en de diagnose. Mijn deelname aan de opleiding ervaringsdeskundig coach heeft mij veel gegeven en geleerd. Ik ben er als mens en als coach door gegroeid en heb mijn heftige ervaring definitief omarmd ten goede. Ik kan er eindelijk iets goeds mee doen.

Laat je inspireren door mijn verhaal en neem vandaag nog de eerste stap naar een leven vol veerkracht en mogelijkheden, samen met onze ervaringsdeskundige coaches.

Mijn deelname aan de opleiding ervaringsdeskundig coach heeft mij veel gegeven en geleerd. Ik ben er als mens en als coach door gegroeid en heb mijn heftige ervaring definitief omarmd ten goede. Ik kan er eindelijk iets goeds mee doen.

De kracht van ervaringsdeskundigheid ligt voor mij in de kracht van kwetsbaarheid. Het is de moed om jezelf te laten zien, open en eerlijk te zijn over jezelf, zonder maskers of harnassen.

Door dit te delen met een ander, op een manier die voor jou goed is, bied je kracht, hoop en vertrouwen en kun je de ander helpen, begeleiden of steunen in hun eigen proces.

Lees meer ervaringsverhalen

Astrid Zwaan

re-integratiecoach & ondernemerscoach 

Karin Helders

arbeidsdeskundige & re-integratiecoach 

Robbert Janssen

arbeidsdeskundige & re-integratiecoach 

Helen Mijnarends

mentor & adviseur opleidingen

Maureen Reimer

coach

Inge Prins

coach

Lizette van Geene

arbeidsdeskundige & schrijfcoach

Esther Schobbe

coach

José van der Waard

re-integratiecoach

Mariska van der Goot

coach 

Simone Regouin

mentor & trainer opleidingen

Maria van Nies

supervisor & mentor opleidingen

Anne-Lot Langeslag

coach 

Ons aanbod

Bekijk hier wat we je kunnen bieden

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Anne-Lot Langeslag

coach