Ervaringsverhalen. Mijn reis, jouw inspiratie.

Helen Mijnarends
Mentor & adviseur opleidingen


"De voldoening in mijn werk haal ik uit het zien van de ontwikkeling en groei van de deelnemers tijdens de opleiding."

Helen Mijnarends, mentor & adviseur opleidingen

Ik ben mentor en opleidingsadviseur. Met een achtergrond als psycholoog heb ik de eer om deelnemers van de opleiding ervaringsdeskundig coach (professional) te begeleiden bij hun ontwikkelingsproces in het leren inzetten van hun ervaringsdeskundigheid.

Zelf heb ik het syndroom van Turner, een chromosomale aandoening die verschillende hormoonprocessen verstoort. Hierdoor ben ik zowel fysiek als mentaal wat minder belastbaar.

De voldoening in mijn werk haal ik uit het zien van de ontwikkeling en groei van de deelnemers tijdens de opleiding. Ook na het opleiden van ruim 100 professionals blijft het bijzonder om hieraan bij te dragen en hen te prikkelen om uit hun ‘comfortzone’ te komen.

De kracht van ervaringsdeskundigheid ligt in het kwetsbaar durven opstellen, waardoor je gemakkelijker het vertrouwen van je coachee wint. Door erkenning en herkenning ontstaat een meer gelijkwaardige relatie, waardoor je veel voor elkaar kunt krijgen.

Met een achtergrond als psycholoog heb ik de eer om deelnemers van de opleiding ervaringsdeskundig coach (professional) te begeleiden bij hun ontwikkelingsproces in het leren inzetten van hun ervaringsdeskundigheid.

Zelf heb ik het syndroom van Turner. Hierdoor ben ik zowel fysiek als mentaal wat minder belastbaar.

De voldoening in mijn werk haal ik uit het zien van de ontwikkeling en groei van de deelnemers tijdens de opleiding.

De kracht van ervaringsdeskundigheid ligt in het kwetsbaar durven opstellen, waardoor je gemakkelijker het vertrouwen van je coachee wint.

"Tijdens mijn eigen opleidingstraject heb ik geleerd mezelf meer te accepteren zoals ik ben, met alles erop en eraan." 

Helen Mijnarends

Wat ik een heel bijzonder moment vond, is dat ik tijdens mijn eigen opleiding tot ervaringsdeskundig coach tijdens het toetsgesprek werd gevraagd of ik mentor wilde worden van de volgende cursisten. Dit had ik nooit verwacht en het heeft me helaas niet letterlijk, maar wel figuurlijk 10 cm doen groeien.

Tijdens mijn eigen opleidingstraject heb ik geleerd mezelf meer te accepteren zoals ik ben, met alles erop en eraan. Dit is ook wat ik anderen meegeef in mijn begeleiding.

Ik ben dan ook superblij dat ik heb mogen bijdragen aan een mooi schrijfproject: met 10 vrouwen met Turnersyndroom hebben we een boek uitgebracht. In ‘Turn to Grow’ lees je mooie ervaringsverhalen over struggles en groei in het leren omgaan met je beperkingen. Ook met je kwetsbaarheden mag je er zijn!

Door onder andere mijn kleine lengte heb ik mezelf tot een aantal jaar geleden altijd als anders en minder beschouwd. Als je jezelf niet serieus neemt, doen anderen dat ook minder. Door mijn eigen beperkingen in mijn begeleiding in te zetten, heb ik er een kracht van weten te maken. Ik hoef mezelf nu niet meer te bewijzen en heb veel meer rust in mezelf gevonden.

Laat je inspireren door mijn verhaal en neem vandaag nog de eerste stap naar een leven vol veerkracht en mogelijkheden, samen met onze ervaringsdeskundige coaches.

Tijdens mijn eigen opleidingstraject heb ik geleerd mezelf meer te accepteren zoals ik ben, met alles erop en eraan.

Ik hoef mezelf nu niet meer te bewijzen en heb veel meer rust in mezelf gevonden. Dit is ook wat ik anderen meegeef in mijn begeleiding.

Ik ben dan ook superblij dat ik heb mogen bijdragen aan een mooi schrijfproject. Met 10 vrouwen met Turnersyndroom hebben we een boek uitgebracht: ‘Turn to Grow’.

Ook met je kwetsbaarheden mag je er zijn!

Lees meer ervaringsverhalen

Astrid Zwaan

re-integratiecoach & ondernemerscoach 

Karin Helders

arbeidsdeskundige & re-integratiecoach 

Robbert Janssen

arbeidsdeskundige & re-integratiecoach 

Helen Mijnarends

mentor & adviseur opleidingen

Maureen Reimer

coach

Inge Prins

coach

Lizette van Geene

arbeidsdeskundige & schrijfcoach

Esther Schobbe

coach

José van der Waard

re-integratiecoach

Mariska van der Goot

coach 

Simone Regouin

mentor & trainer opleidingen

Maria van Nies

supervisor & mentor opleidingen

Anne-Lot Langeslag

coach 

Ons aanbod

Bekijk hier wat we je kunnen bieden

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Anne-Lot Langeslag

coach