Ervaringsverhalen. Mijn reis, jouw inspiratie.

Inge Prins
Coach met specialisatie vitaliteit


"Het leven is een oneindig leerproces."

Inge Prins, coach met specialisatie vitaliteit

Ik coach en begeleid mensen tijdens hun ziekte- en herstelproces. In 2007 kreeg ik de diagnose Multiple Sclerose (MS). Dankzij de opleiding Ervaringsdeskundig coach die ik eerst zelf volgde, kan ik mijn ervaringen professioneel en ervaringsdeskundig inzetten.

Doordat ik op mijn eigen herstelproces heb gereflecteerd, het heb doorlopen en het heb 'overstegen', kan ik anderen nu gerichter in beweging zetten. Ik kan ze bewust laten worden, grenzen laten leren kennen, hoop en (h)erkenning bieden, inspireren, invoelen en aansluiten.

Eén van mijn drijfveren in mijn werk is 'meedoen op je eigen manier en tempo'. Als ik merk dat een deelnemer na afloop van een traject een goede weg heeft gevonden naar eigen waarden, ben ik blij. Het geeft me voldoening als ik hoor hoe iemand (een nieuwe) betekenis geeft aan zijn of haar leven en ik daar een klein stukje aan heb kunnen bijdragen.

In evaluaties van coachtrajecten lees ik regelmatig terug: 'Je begrijpt met één woord wat ik bedoel'. Dit geeft aan dat we dezelfde taal spreken, wat zowel voor mij als voor de ander fijn is.

Het 'echte' en 'doorleefde' is voor mij ook echt de kracht van ervaringsdeskundigheid. Er wordt geraakt aan de niet-vanzelfsprekendheid van gezondheid. De impact van een chronische ziekte kan enorm zijn. 

In 2007 kreeg ik de diagnose MS. Dankzij de opleiding Ervaringsdeskundig coach die ik eerst zelf volgde, kan ik mijn ervaringen professioneel en ervaringsdeskundig inzetten.

Ik kan anderen gericht in beweging zetten. Ze bewust laten worden, grenzen laten leren kennen, hoop en (h)erkenning bieden, inspireren, invoelen en aansluiten.

Ik hoor regelmatig van deelnemers: 'Je begrijpt met één woord wat ik bedoel'. Precies dat 'echte' en 'doorleefde' is voor mij de kracht van ervaringsdeskundigheid.

"De afgelopen jaren heb ik nog beter leren voelen wat belangrijk voor mij is en durf ik steeds meer te delen." 

Inge Prins

Mijn eigen gezondheid is een leerproces van letterlijk vallen en opstaan. Geen opgaande lijn, maar een waarin ik steeds beter bewust word van het leven, mijn omgeving en mezelf.

De afgelopen jaren heb ik nog beter leren voelen wat belangrijk voor mij is en durf ik steeds meer te delen. Ik ben goed in zelf de regie pakken en oplossingen vinden, maar ik zie steeds meer de kracht van samen. Hulp durven vragen en de wond verzorgen in plaats van doorgaan. Ik zie het nu minder als een gevecht met mezelf en mijn lichaam. Nu ben ik milder.

Wat is gebleven, is de kracht en zingeving die ik haal uit contact, muziek, natuur en boeken. Enkele van mijn favoriete boeken zijn van auteurs zoals Viktor Frankl, Edith Eger en Brené Brown. Het leven is een oneindig leerproces. Het is niet altijd makkelijk, maar altijd de moeite waard.

Laat je inspireren door mijn verhaal en neem vandaag nog de eerste stap naar een leven vol veerkracht en mogelijkheden, samen met onze ervaringsdeskundige coaches.

Mijn eigen gezondheid is een leerproces van letterlijk vallen en opstaan. De afgelopen jaren heb ik nog beter leren voelen wat belangrijk voor mij is en durf ik steeds meer te delen.

Ik ben goed in zelf de regie pakken en oplossingen vinden, maar ik zie steeds meer de kracht van samen. Hulp durven vragen en de wond verzorgen in plaats van doorgaan. Het is minder een gevecht met mezelf en mijn lichaam; ik ben milder.

Het leven is een oneindig leerproces. Het is niet altijd makkelijk, maar altijd de moeite waard!

Lees meer ervaringsverhalen

Astrid Zwaan

re-integratiecoach & ondernemerscoach 

Karin Helders

arbeidsdeskundige & re-integratiecoach 

Robbert Janssen

arbeidsdeskundige & re-integratiecoach 

Helen Mijnarends

mentor & adviseur opleidingen

Maureen Reimer

coach

Inge Prins

coach

Lizette van Geene

arbeidsdeskundige & schrijfcoach

Esther Schobbe

coach

José van der Waard

re-integratiecoach

Mariska van der Goot

coach 

Simone Regouin

mentor & trainer opleidingen

Maria van Nies

supervisor & mentor opleidingen

Anne-Lot Langeslag

coach 

Ons aanbod

Bekijk hier wat we je kunnen bieden

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Anne-Lot Langeslag

coach