Ervaringsverhalen. Mijn reis, jouw inspiratie.

Maria van Nies
Supervisor & mentor opleidingen

"Ik weet wat het is om een beperking te hebben, dus de ander hoeft dit niet uit te leggen."

Maria van Nies, supervisor & mentor opleidingen

Ik geef supervisie in kleine groepen deelnemers van de opleiding ervaringsdeskundig coach (professional). Ook verzorg ik groepstrainingen.

Een leuk moment voor mij blijft de ijsbrekers bij de bijeenkomsten. Bij de startbijeenkomst zorgen de touwen, waarbij de deelnemers in duo’s moeten proberen los te komen, altijd voor leuke en hilarische momenten.

Door de inbreng van casussen laat ik deelnemers kritisch kijken naar hun eigen handelen en werkhouding. Samen zoeken we naar nieuwe of alternatieve werkwijzen en maken we hen bewust van mogelijke valkuilen en hoe hiermee om te gaan. Na elke bijeenkomst schrijven de deelnemers een reflectieverslag waarin ze beschrijven wat ze aan de bijeenkomst hebben gehad en wat hen raakte.

De kracht van ervaringsdeskundigheid zit in de overeenkomst tussen jou en je cliënt. Je weet wat het is om een beperking te hebben, dus de ander hoeft dit niet uit te leggen. Hierdoor ben je veel sneller in staat om tot de kern te komen, waardoor er stappen gemaakt kunnen worden.

Ik geef supervisie in kleine groepen deelnemers van de opleiding ervaringsdeskundig coach (professional). Ook verzorg ik groepstrainingen.

Een leuk moment voor mij blijft de ijsbrekers bij de bijeenkomsten. Bij de startbijeenkomst zorgen de touwen, waarbij de deelnemers in duo’s moeten proberen los te komen, altijd voor leuke en hilarische momenten.

Door de inbreng van casussen laat ik deelnemers kritisch kijken naar hun eigen handelen en werkhouding. Samen zoeken we naar nieuwe of alternatieve werkwijzen en maken we hen bewust van mogelijke valkuilen en hoe hiermee om te gaan. Na elke bijeenkomst schrijven de deelnemers een reflectieverslag waarin ze beschrijven wat ze aan de bijeenkomst hebben gehad en wat hen raakte.

De kracht van ervaringsdeskundigheid zit in de overeenkomst tussen jou en je cliënt. Je weet wat het is om een beperking te hebben, dus de ander hoeft dit niet uit te leggen. Hierdoor ben je veel sneller in staat om tot de kern te komen, waardoor er stappen gemaakt kunnen worden.

"Ik gun iedereen dat hij of zij het lef heeft om naar zichzelf te kijken en te voelen wat goed is." 

Maria van Nies

Zelf heb ik Multiple Sclerose (MS), waarbij vermoeidheid en overprikkeling voor mij de vervelendste klachten zijn. Als ik naar mijn eigen proces kijk, zie ik dat het denken in mogelijkheden mij gebracht heeft waar ik nu ben. Niet vanuit “de schouders eronder en door”, maar echt kijken naar wat voor mij de juiste weg is. Dicht bij het gevoel en uit het hoofd, waarin ik zoveel moest.

Ik gun iedereen dat hij of zij het lef heeft om naar zichzelf te kijken en te voelen wat goed is. 

De voldoening in mijn werk haal ik uit het zien van de stappen die iedereen maakt. Het bewust worden van wat ze doen en waarom, hun persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheden die ieder heeft, geeft mij veel voldoening.

Laat je inspireren door mijn verhaal en neem vandaag nog de eerste stap naar een leven vol veerkracht en mogelijkheden, samen met onze ervaringsdeskundige coaches.

Zelf heb ik Multiple Sclerose (MS), waarbij vermoeidheid en overprikkeling voor mij de vervelendste klachten zijn. Als ik naar mijn eigen proces kijk, zie ik dat het denken in mogelijkheden mij gebracht heeft waar ik nu ben. Niet vanuit “de schouders eronder en door”, maar echt kijken naar wat voor mij de juiste weg is. Dicht bij het gevoel en uit het hoofd, waarin ik zoveel moest.

Ik gun iedereen dat hij of zij het lef heeft om naar zichzelf te kijken en te voelen wat goed is. 

De voldoening in mijn werk haal ik uit het zien van de stappen die iedereen maakt. Het bewust worden van wat ze doen en waarom, hun persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheden die ieder heeft, geeft mij veel voldoening.

Laat je inspireren door mijn verhaal en neem vandaag nog de eerste stap naar een leven vol veerkracht en mogelijkheden, samen met onze ervaringsdeskundige coaches.

Lees meer ervaringsverhalen

Astrid Zwaan

re-integratiecoach & ondernemerscoach 

Karin Helders

arbeidsdeskundige & re-integratiecoach 

Robbert Janssen

arbeidsdeskundige & re-integratiecoach 

Helen Mijnarends

mentor & adviseur opleidingen

Maureen Reimer

coach

Inge Prins

coach

Lizette van Geene

arbeidsdeskundige & schrijfcoach

Esther Schobbe

coach

José van der Waard

re-integratiecoach

Mariska van der Goot

coach 

Simone Regouin

mentor & trainer opleidingen

Maria van Nies

supervisor & mentor opleidingen

Anne-Lot Langeslag

coach 

Ons aanbod

Bekijk hier wat we je kunnen bieden

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Anne-Lot Langeslag

coach