Ervaringsverhalen. Mijn reis, jouw inspiratie.

Astrid Zwaan
Re-integratiecoach & ondernemerscoach"Doordat je dezelfde ervaring hebt, spreek je dezelfde taal." 

Astrid Zwaan, re-integratiecoach & ondernemerscoach

Ik ben ervaringsdeskundig re-integratiecoach en ondernemerscoach voor mensen die chronisch ziek zijn. Mensen die ik begeleid hebben moeite hun baan te behouden of moeten vanwege hun beperkingen ander werk zoeken. Ook begeleid ik mensen die willen onderzoeken of ze met hun beperking voor zichzelf kunnen beginnen.

Ik heb zelf in de afgelopen 34 jaar meerdere ziektes gehad en sommige aandoeningen heb ik nog steeds. Het is inmiddels een heel rijtje geworden: kanker, migraine, een hypofysetumor, energetische klachten, gewrichtsklachten en RSI-klachten.

Dat is niet mis, maar het voordeel van deze klachten is dat ik over veel ziektes mee kan praten en daarom ook ‘breed inzetbaar’ in mijn werk ben. Dat is dan weer winst! 

Mijn werk is prachtig om te doen. Als ik de bijna magische woorden uitspreek: ‘dat herken ik’, dan zie en hoor ik mensen ontspannen. Ze gaan vervolgens weer rechterop zitten: ‘Hé! Eindelijk iemand die naar me luistert en me echt begrijpt!’  Want dezelfde ervaringen hebben, zorgt ervoor dat we dezelfde taal spreken. Dit geeft herkenning en erkenning. Dit levert altijd mooie en waardevolle gesprekken en inzichten op.

Ik begeleid mensen die moeite hebben om hun baan te behouden of die vanwege hun beperkingen ander werk moeten vinden. Ook begeleid ik mensen die willen onderzoeken of ze met hun beperking voor zichzelf kunnen beginnen.

Ik heb zelf in de afgelopen 34 jaar meerdere ziektes gehad en sommige aandoeningen heb ik nog steeds. Het is een heel rijtje: kanker, migraine, een hypofysetumor, energetische klachten, gewrichtsklachten en RSI-klachten.

Dat is niet mis, maar het voordeel van deze klachten is dat ik over veel ziektes mee kan praten en daarom ook ‘breed inzetbaar’ in mijn werk ben. Dat is dan weer winst! 

"Ik durf te wedden dat jij met je beperkingen niet dommer bent geworden. Zeker niet. Je bent met beperkingen juist slimmer en waardevoller geworden."

Astrid Zwaan

Mijn werk is prachtig. Als ik de bijna magische woorden uitspreek: ‘dat herken ik’, dan ontspannen mensen. 'Eindelijk iemand die naar me luistert en me echt begrijpt!’  

Stap voor stap onderzoeken we en zetten we acties in om voor jou de meest mooie en makkelijk houdbare werkplek te vinden.

En de mensen die zeggen: ik kan niets meer en niemand wil me meer, die nodig ik graag uit. Ik durf te wedden dat jij met je beperkingen niet dommer bent geworden, maar juist slimmer en waardevoller.

Ziek zijn is niet leuk. Zo kan ik niet meer de sporten doen die ik graag deed. Maar ik heb geleerd om ook plezier in andere zaken te hebben. Zo ben ik lid geworden van de plaatselijke dahliavereniging. Elk jaar is er een wedstrijd. Ik had niet gewonnen. Snap jij dat nou? 

Stap voor stap gaan we samen onderzoeken en acties inzetten om voor jou de meest mooie en makkelijk houdbare werkplek te vinden. En de mensen die zeggen: ik kan niets meer en niemand wil me meer, die nodig ik graag uit.

Ik durf te wedden dat jij met je beperkingen niet dommer bent geworden. Zeker niet. Je bent met beperkingen juist slimmer en waardevoller geworden.

Ziek zijn, pijn hebben en vermoeid zijn is niet leuk. Ik kan bijvoorbeeld al die sporten niet meer doen die ik graag deed. Ik wilde altijd graag winnen. Ik heb geleerd om ook plezier in andere zaken te hebben. Zo ben ik lid geworden van de plaatselijke dahliavereniging. Elk jaar is er een wedstrijd wie het mooiste bloemstukje heeft gemaakt. Ik had niet gewonnen. Snap je dat nou…? 

Laat je inspireren door mijn verhaal en neem vandaag nog de eerste stap naar een leven vol veerkracht en mogelijkheden, samen met onze ervaringsdeskundige coaches.

Lees meer ervaringsverhalen

Helen Mijnarends

mentor & adviseur opleidingen

Maureen Reimer

coach

Inge Prins

coach

Astrid Zwaan

re-integratiecoach & ondernemerscoach 

Karin Helders

arbeidsdeskundige & re-integratiecoach 

Robbert Janssen

arbeidsdeskundige & re-integratiecoach 

Lizette van Geene

arbeidsdeskundige & schrijfcoach

Esther Schobbe

coach

José van der Waard

re-integratiecoach

Mariska van der Goot

coach 

Simone Regouin

mentor & trainer opleidingen

Maria van Nies

supervisor & mentor opleidingen

Anne-Lot Langeslag

coach 

Ons aanbod

Bekijk hier wat we je kunnen bieden

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Anne-Lot Langeslag

coach