Ervaringsverhalen. Mijn reis, jouw inspiratie.

Maureen Reimer
Coach met specialisatie zelfmanagement

"Het besef dat ik geen controle heb, maar wel veel invloed, geeft me ruimte en rust."

Maureen Reimer, coach met specialisatie zelfmanagement

Ik werk als ervaringsdeskundig coach chronisch ziek en werk. Mijn doel is om mensen met een kwetsbare gezondheid weer in hun kracht te zetten door middel van zelfmanagement en empowerment. Van kwetsbaarheid naar kracht.

Na jaren van vallen en opstaan en meer dan 10 jaar zoeken, kreeg ik in oktober 2020 de diagnose Multiple Sclerose (MS). Een belangrijke stap in mijn proces was het volgen van de opleiding Ervaringsdeskundig coach.

Deze opleiding hielp me mijn eigen ervaringen opnieuw te doorleven en ze te leren inzetten tegenover het collectief. Ik leerde mijn eigen ervaringen mee te nemen in mijn manier van coachen zonder dat mijn eigen emoties in de weg zitten. 

Voor mij is dat precies de kracht van ervaringsdeskundigheid: de woorden die niet worden uitgesproken, maar wel worden gehoord. Herkenning creëert verbinding.

Mijn doel is om mensen met een kwetsbare gezondheid weer in hun kracht te zetten door middel van zelfmanagement en empowerment. Van kwetsbaarheid naar kracht.

Na jaren van vallen en opstaan en meer dan 10 jaar zoeken, kreeg ik in oktober 2020 de diagnose MS.

Een belangrijke stap in mijn proces was het volgen van de opleiding Ervaringsdeskundig coach. Ik leerde mijn eigen ervaringen mee te nemen in mijn manier van coachen zonder dat mijn eigen emoties in de weg zitten. 

Voor mij is dat precies de kracht van ervaringsdeskundigheid: de woorden die niet worden uitgesproken, maar wel worden gehoord. Herkenning creëert verbinding.

"Van energieloos en eenzaam dolend naar energiek en weer aan het roer van mijn eigen leven, dat is de reis die ik heb gemaakt." 

Maureen Reimer

Het is ontzettend mooi om dicht bij mensen te mogen komen en met hen mee te kijken. Het zien van de verandering bij iemand die zichzelf weer gaat begrijpen, in zichzelf gaat geloven en voor zichzelf gaat staan, is bijzonder.

Wanneer ze de zon weer zien schijnen en bij een voorbijdrijvende donderwolk niet volledig onderuitgaan, maar snel weer in balans zijn, geeft me dat enorm veel voldoening.

Een uitspraak die me altijd bijblijft is van een jonge moeder na ons coachtraject: 'Ik heb zowaar een beetje energie over aan het einde van de dag in plaats van een stuk dag aan het einde van mijn energie.'

Van energieloos en eenzaam dolend naar energiek en weer aan het roer van mijn eigen leven, dat is de reis die ik heb gemaakt. 

Belangrijke stappen in mijn eigen proces zijn geweest dat ik een op maat gemaakt revalidatietraject volgde met hulpverleners die mij echt zagen en hoorden. Daarnaast geeft het besef dat ik geen controle heb, maar wel veel invloed, me ook veel ruimte en rust.

Laat je inspireren door mijn verhaal en neem vandaag nog de eerste stap naar een leven vol veerkracht en mogelijkheden, samen met onze ervaringsdeskundige coaches.

Het is zo mooi om dicht bij mensen te mogen komen en mee te kijken. Zien dat iemand zichzelf weer gaat begrijpen, in zichzelf gaat geloven en voor zichzelf gaat staan.

Wanneer ze de zon weer zien schijnen en bij een donderwolk niet volledig onderuitgaan, maar snel weer in balans zijn, geeft me dat enorm veel voldoening.

Ik heb zelf ook een reis gemaakt: van energieloos en eenzaam dolend, naar energiek en weer aan het roer van mijn eigen leven. Het besef dat ik geen controle heb, maar wel veel invloed, geeft me ook veel ruimte en rust. Dat gun ik iedereen.

Lees meer ervaringsverhalen

Astrid Zwaan

re-integratiecoach & ondernemerscoach 

Karin Helders

arbeidsdeskundige & re-integratiecoach 

Robbert Janssen

arbeidsdeskundige & re-integratiecoach 

Helen Mijnarends

mentor & adviseur opleidingen

Maureen Reimer

coach

Inge Prins

coach

Lizette van Geene

arbeidsdeskundige & schrijfcoach

Esther Schobbe

coach
Jose van der Waard

José van der Waard

re-integratiecoach

Mariska van der Goot

coach 

Simone Regouin

mentor & trainer opleidingen

Maria van Nies

supervisor & mentor opleidingen

Anne-Lot Langeslag

coach 

Ons aanbod

Bekijk hier wat we je kunnen bieden

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Anne-Lot Langeslag

coach