Ervaringsverhalen. Mijn reis, jouw inspiratie.

Maureen Reimer, deelnemer opleiding "Ik weet nu dat ik er klaar voor ben om zelfstandig mijn eigen unieke praktijk op te zetten. Deze opleiding was de laatste stap die ik nodig had. Hier komt nog meer tekst van Maureen."

Maureen Reimer, deelnemer opleiding 

Ik heb de opleiding als zeer waardevol en uitdagend ervaren.

Waardevol omdat ik mijn unieke ervaringen heb leren omzetten in deskundigheid, daar nu op durf te varen en ik me daardoor kan onderscheiden. Waardevol omdat ik me gezien en gehoord heb gevoeld en ik mezelf durfde en kon zijn. Waardevol omdat ik nu klaar ben om zelfstandig mijn eigen praktijk op te zetten; dit was de laatste stap die ik nodig had. Waardevol omdat ik mijn gezondheid voorop heb gesteld.

Uitdagend omdat ik keer op keer uitgedaagd werd om uit mijn comfortzone te komen. Uitdagend omdat ik de emotionele rollercoaster niet had verwacht en het me daardoor meer energie heeft gekost dan ik had gedacht. Uitdagend omdat ik mijn grenzen heb verlegd.

Ik heb mijn unieke ervaringen leren omzetten in deskundigheid. Ik durf daar nu op te varen; de opleiding was de laatste stap die ik nodig had om mijn eigen praktijk op te zetten.

Het was een uitdagend traject omdat ik keer op keer uit mijn comfortzone moest komen. Ik had de de emotionele rollercoaster niet verwacht en het me daardoor meer energie heeft gekost dan ik had gedacht.

Maar ik heb wel mijn grenzen verlegd. En ik heb geleerd om mijn gezondheid voorop te stellen.

"Dit beeld symboliseert mijn visie op chronisch ziek zijn. Het toont hoe je vanuit een beschadigde situatie een nieuwe, passende weg kunt vinden om weer te kunnen groeien." 

Maureen Reimer

Plantje Maureen

De opleiding heeft me doen inzien dat mijn kwetsbaarheid mijn kracht is. Door mijn eigen ervaringen in mijn ziekteproces op een gepaste manier te delen, beschik ik nu over een schat aan informatie. Hiermee kan en wil ik anderen helpen en inspireren bij hun proces, zowel op persoonlijk emotioneel gebied als in communicatie naar naasten, de (professionele) omgeving en het medisch team.

Ook heb ik geleerd dat mijn weg een weg is maar niet dé weg. Iedereen gaat op zijn eigen manier met zijn of haar unieke ziekteproces om en heeft daar eigen behoeften en verlangens in.

Wat mij betreft is deze opleiding een absolute aanrader!

Kwetsbaarheid is mijn kracht, dat weet ik nu. Hiermee kan ik anderen helpen en inspireren bij hun proces, zowel op persoonlijk emotioneel gebied als in communicatie naar naasten, de (professionele) omgeving en het medisch team.

Ook heb ik geleerd dat mijn weg een weg is maar niet dé weg. Iedereen gaat op zijn eigen manier met zijn of haar unieke ziekteproces om en heeft daar eigen behoeften en verlangens in.

Wat mij betreft is deze opleiding een absolute aanrader!

Lees meer ervaringsverhalen

Laura Thurlings

De opleiding bracht mij het laatste stukje acceptatie dat ik nodig had om anderen te begeleiden zonder dat mijn eigen emoties in de weg zitten.

Richard Hart

Ik zie ervaringsdeskundigheid nu als mijn grote kracht en daarmee maak ik het verschil ten opzichte van reguliere coaches.

Mariska van der Goot

Mijn persoonlijke groei zit denk ik vooral in het feit dat ik mensen help met het accepteren en aanvaarden van hulpmiddelen.

Susan van Dijk

Susan van Dijk

Ik ben gaan inzien dat persoonlijke ervaringen in combinatie met inhoudelijke werkervaringen, een waardevolle combinatie is. 

Lees meer ervaringsverhalen

Laura Thurlings

De opleiding bracht mij het laatste stukje acceptatie dat ik nodig had om anderen te begeleiden zonder dat mijn eigen emoties in de weg zitten.

Richard Hart

Ik zie ervaringsdeskundigheid nu als mijn grote kracht en daarmee maak ik het verschil ten opzichte van reguliere coaches.

Mariska van der Goot

Mijn persoonlijke groei zit denk ik vooral in het feit dat ik mensen help met het accepteren en aanvaarden van hulpmiddelen.

Susan van Dijk

Susan van Dijk

Ik ben gaan inzien dat persoonlijke ervaringen in combinatie met inhoudelijke werkervaringen, een waardevolle combinatie is. 

Maureen Reimer

Ik weet nu dat ik er klaar voor ben om zelfstandig mijn eigen unieke praktijk op te zetten. Deze opleiding was de laatste stap die ik nodig had.

Olivier van Liempt

Ik merk positieve verandering bij collega’s en leidinggevenden in het denkbeeld over verzuim rondom ziektes met name PTSS wat mijn corebusiness is.

Judith Luchies

Wat het mij vooral heeft gebracht is de bevestiging dat mijn eigen kwetsbaarheid van enorm toegevoegde waarde kan zijn in mijn begeleiding.

Gerda Vochteloo

De opleiding geeft structuur, een kader en een taal aan ervaringsdeskundigheid. Mijn gereedschapskist is uitgebreid met nieuwe gereedschappen.