Ervaringsverhalen. Mijn reis, jouw inspiratie.

Mariska van der Goot, deelnemer opleiding 
"Mijn persoonlijke groei zit denk ik vooral in het feit dat ik mensen help met het accepteren en aanvaarden van hulpmiddelen. Terwijl het mij zelf vijf jaar heeft gekost voordat ik een hulpmiddel accepteerde."

Mariska van der Goot, deelnemer opleiding

De opleiding heeft mij tools en tips gegeven die mij kunnen helpen om anderen te begeleiden in het aanvaarden van hun chronische ziekte. Dit heeft me tegelijkertijd geholpen bij het aanvaarden van mijn eigen chronische ziekte.

Het heeft me geholpen bij het accepteren van hulpmiddelen en heeft me doen inzien dat je de schaamte die je hebt, kunt omzetten naar trots. Wanneer je van jezelf houdt of blij bent met jezelf, straal je dit uit naar de buitenwereld.

Mijn persoonlijke groei zit vooral in het feit dat ik mensen help met het accepteren en aanvaarden van hulpmiddelen. Grappig: het heeft mij vijf jaar gekost voordat ik een hulpmiddel accepteerde. En nu ben ik koploper in het gebruiken van hulpmiddelen.

De opleiding heeft mij tools en tips gegevenom anderen te begeleiden in het aanvaarden van hun chronische ziekte.

Ook heeft de opleiding mij geholpen bij het accepteren van hulpmiddelen. Ik heb mijn schaamte omgezet in trots. Wanneer je van jezelf houdt of blij bent met jezelf, straal je dit uit naar de buitenwereld.

Nu ben ik koploper in het gebruiken van hulpmiddelen en help ik anderen hiermee.

Mariska Groot

"Als ervaringsdeskundige coach weet je waar iemand tegenaan kan lopen. Je weet hoe het voelt als een werkgever of de werkvloer niet met je meedenkt. Je weet hoe het is om altijd maar extra je best te moeten doen." 

Mariska van der Goot

Ik neem al mijn ervaringen mee in mijn werk als ervaringsdeskundig coach. Dat onderscheidt mij ook van een reguliere coach. Een reguliere coach weet niet hoe het is om ziek te zijn, weet niet hoe het is om gebruik te moeten maken van hulpmiddelen en weet niet hoe het is als het lichaam je in de steek laat.

Als ervaringsdeskundige herken ik de gevoelens van de ander waar ze tegenaan lopen, omdat ik dezelfde ervaring heb gehad en nog steeds heb.

Het was een zwaar traject en ik ben er nog lang niet, maar ik denk dat ik de juiste persoon ben om mensen hierin te begeleiden. Ik weet waar ze tegenaan kunnen lopen en dat het heel normaal is. Dat je schaamte om kunt zetten naar trots en dat je stapje voor stapje moet groeien. Soms gaat het mis, maar ook daarvan kun je leren en groeien.

In mijn werk als ervaringsdeskundig coach neem ik al mijn ervaringen mee. Een reguliere coach weet niet hoe het is als het lichaam je in de steek laat en je gebruik moet maken van hulpmiddelen.

Als ervaringsdeskundige herken ik de gevoelens van de ander omdat ik dezelfde ervaring heb gehad en nog steeds heb.

Het was een zwaar traject en ik ben er nog lang niet, maar ik denk dat ik de juiste persoon ben om mensen hierin te begeleiden. Stapje voor stapje. Soms gaat het mis, maar ook daarvan kun je leren en groeien.

Lees meer ervaringsverhalen

Laura Thurlings

De opleiding bracht mij het laatste stukje acceptatie dat ik nodig had om anderen te begeleiden zonder dat mijn eigen emoties in de weg zitten.

Richard Hart

Ik zie ervaringsdeskundigheid nu als mijn grote kracht en daarmee maak ik het verschil ten opzichte van reguliere coaches.

Mariska van der Goot

Mijn persoonlijke groei zit denk ik vooral in het feit dat ik mensen help met het accepteren en aanvaarden van hulpmiddelen.

Susan van Dijk

Susan van Dijk

Ik ben gaan inzien dat persoonlijke ervaringen in combinatie met inhoudelijke werkervaringen, een waardevolle combinatie is. 

Lees meer ervaringsverhalen

Laura Thurlings

De opleiding bracht mij het laatste stukje acceptatie dat ik nodig had om anderen te begeleiden zonder dat mijn eigen emoties in de weg zitten.

Richard Hart

Ik zie ervaringsdeskundigheid nu als mijn grote kracht en daarmee maak ik het verschil ten opzichte van reguliere coaches.

Mariska van der Goot

Mijn persoonlijke groei zit denk ik vooral in het feit dat ik mensen help met het accepteren en aanvaarden van hulpmiddelen.

Susan van Dijk

Susan van Dijk

Ik ben gaan inzien dat persoonlijke ervaringen in combinatie met inhoudelijke werkervaringen, een waardevolle combinatie is.