Ervaringsverhalen. Mijn reis, jouw inspiratie.

Carolien de Roover leeft met MS


"Bij deze ervaringsdeskundige re-integratieadviseurs kon ik terecht met al mijn vragen. Ze hebben mij vanaf dag één stap voor stap begeleid."

Carolien de Roover leeft met MS

Drie jaar geleden kreeg ik de diagnose MS. Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ik had toen zoveel vragen:

  • Hoe gaat mijn toekomst eruit zien met deze ziekte?
  • Kan ik mijn baan wel behouden?
  • Kan ik überhaupt nog wel blijven werken?

Via het MS fonds ben ik in contact gekomen met Centrum Chronisch Ziek & Werk. Wat is dat een fijne club met mensen! Ze begrepen mij gelijk omdat zij zelf ook ziek zijn en het pad al doorlopen hebben wat nog voor mij lag. Bij deze ervaringsdeskundige re-integratieadviseurs kon ik terecht met al mijn vragen en ze hebben mij vanaf dag één stap voor stap begeleid.

Allereerst ontzorgden zij mij in het contact met mijn werkgever. Daarbij is mijn coach absoluut van meerwaarde geweest. Daarna hebben we gekeken naar wat mijn kwaliteiten zijn en later ook wat mijn valkuilen waren.

Eén van mijn valkuilen was dat ik moeite had om mijn grenzen te bewaken, met alle nare gevolgen van dien. Ik heb hier zeker ook tips en adviezen in mogen ontvangen.

Door mijn sterke punten en valkuilen te combineren kwamen we op een mooi profiel. Zodoende konden we kijken naar wat ik nog wel kon in plaats van de focus te leggen op wat ik niet meer kon. Hierdoor lukte het mij om een nieuwe baan te vinden voor 6 uur per week, exact wat ik volgens de arbeidsdeskundige en het UWV nog kon en mocht werken. Daar ben ik nog steeds heel blij mee.

Ik zou Centrum Chronisch Ziek & Werk zeker aanbevelen als je te maken krijgt met een chronische ziekte. Ze kunnen echt veel voor jou betekenen.


Drie jaar geleden kreeg ik de diagnose MS. Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ik had toen zoveel vragen:

  • Hoe gaat mijn toekomst eruit zien met deze ziekte?
  • Kan ik mijn baan wel behouden?
  • Kan ik überhaupt nog wel blijven werken?

Via het MS fonds ben ik in contact gekomen met Centrum Chronisch Ziek & Werk. Wat is dat een fijne club met mensen!

Ze begrepen mij gelijk omdat zij zelf ook ziek zijn en het pad al doorlopen hebben wat nog voor mij lag. Bij deze ervaringsdeskundige re-integratieadviseurs kon ik terecht met al mijn vragen en ze hebben mij vanaf dag één stap voor stap begeleid.

Allereerst ontzorgden zij mij in het contact met mijn werkgever. Daarbij is mijn coach absoluut van meerwaarde geweest. Daarna hebben we gekeken naar wat mijn kwaliteiten zijn en later ook wat mijn valkuilen waren.

Eén van mijn valkuilen was dat ik moeite had om mijn grenzen te bewaken, met alle nare gevolgen van dien. Ik heb hier zeker ook tips en adviezen in mogen ontvangen.

Door mijn sterke punten en valkuilen te combineren kwamen we op een mooi profiel. Zodoende konden we kijken naar wat ik nog wel kon in plaats van de focus te leggen op wat ik niet meer kon. Hierdoor lukte het mij om een nieuwe baan te vinden voor 6 uur per week, exact wat ik volgens de arbeidsdeskundige en het UWV nog kon en mocht werken. Daar ben ik nog steeds heel blij mee.

Ik zou Centrum Chronisch Ziek & Werk zeker aanbevelen als je te maken krijgt met een chronische ziekte. Ze kunnen echt veel voor jou betekenen.

Meer ervaringen:

Monique

Ik had me geen betere coach kunnen wensen. Ze heeft me erdoorheen geloodst.

Saskia

 Ik leg de focus nu op wat ik nog wel kan in plaats van wat ik niet meer kan. 

Kelly

Dankzij de begeleiding heb ik weer lol in het leven. Ik kan weer verder!

Paul

Er is veel mogelijk als je zelf wilt en de medewerking krijgt van je werkgever.

Heeft dit verhaal je geïnspireerd? Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend.