Ervaringsverhalen. Mijn reis, jouw inspiratie.

Anne-Lot Langeslag
coach


"Door mijn kleine lengte had ik vaak een negatief zelfbeeld en vond ik zelfacceptatie lastig." 

Anne-Lot Langeslag, coach 

Ik werk als ervaringsdeskundig coach op het gebied van verzuim, re-integratie en loopbaanbegeleiding. Mijn eigen ervaring met het Turner Syndroom, een genetische afwijking die zowel fysieke als psychosociale aspecten met zich meebrengt, speelt hierbij een grote rol.

Door mijn kleine lengte had ik vaak een negatief zelfbeeld en vond ik zelfacceptatie lastig. Dit leidde tot mentale uitdagingen en het gevoel dat ik niet serieus werd genomen. Opkomen voor mezelf en mijn grenzen aangeven was moeilijk.

Daarnaast moest ik in 2015 een openhartoperatie ondergaan vanwege een aangeboren hartafwijking, een gevolg van het Turner Syndroom. Gelukkig was dit eenmalig en is het goed hersteld.

De voldoening in mijn werk haal ik uit het helpen van mensen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Omdat ik zelf een lange weg heb afgelegd, gun ik anderen diezelfde weg naar groei. Het is prachtig om te zien hoe mijn ervaring anderen kan helpen en laten groeien.

Ik werk als ervaringsdeskundig coach op het gebied van verzuim, re-integratie en loopbaanbegeleiding. Mijn eigen ervaring met het Turner Syndroom, een genetische afwijking die zowel fysieke als psychosociale aspecten met zich meebrengt, speelt hierbij een grote rol.

Door mijn kleine lengte had ik vaak een negatief zelfbeeld en vond ik zelfacceptatie lastig. Dit leidde tot mentale uitdagingen en het gevoel dat ik niet serieus werd genomen. Opkomen voor mezelf en mijn grenzen aangeven was moeilijk.

Daarnaast moest ik in 2015 een openhartoperatie ondergaan vanwege een aangeboren hartafwijking, een gevolg van het Turner Syndroom. Gelukkig was dit eenmalig en is het goed hersteld.

De voldoening in mijn werk haal ik uit het helpen van mensen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Omdat ik zelf een lange weg heb afgelegd, gun ik anderen diezelfde weg naar groei. Het is prachtig om te zien hoe mijn ervaring anderen kan helpen en laten groeien.

"Ik wil graag de weg die ik heb bewandeld met anderen delen en hoop hen daarmee te inspireren."

Anne-Lot Langeslag

De kracht van ervaringsdeskundigheid ligt voor mij in herkenning. Er is niets mooier dan in gesprek gaan met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt en je daardoor echt begrijpt. Het geeft je het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

De opleiding tot ervaringsdeskundig coach was precies de diepgang die ik zocht en ligt dicht bij mijn hart. Ik wil graag de weg die ik heb bewandeld met anderen delen en hoop hen daarmee te inspireren.

Op mijn 11e vertelden mijn ouders dat ik het Turner Syndroom had. Tegen die jonge Anne-Lot zou ik willen zeggen: 'Het wordt een hobbelige rit, maar uiteindelijk word je een Super Woman! De weg zal met ups en downs gaan, maar uiteindelijk kom je er zoveel sterker uit door alle ervaringen.'  

Want een chronische aandoening leert je op een sterke en mooie manier in het leven te staan. Het heeft me echt leren genieten van de kleine dingen, en daar ben ik heel dankbaar voor.

Laat je inspireren door mijn verhaal en neem vandaag nog de eerste stap naar een leven vol veerkracht en mogelijkheden, samen met onze ervaringsdeskundige coaches.

De kracht van ervaringsdeskundigheid ligt voor mij in herkenning. Er is niets mooier dan in gesprek gaan met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt en je daardoor echt begrijpt. Het geeft je het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

De opleiding tot ervaringsdeskundig coach was precies de diepgang die ik zocht en ligt dicht bij mijn hart. Ik wil graag de weg die ik heb bewandeld met anderen delen en hoop hen daarmee te inspireren.

Op mijn 11e vertelden mijn ouders dat ik het Turner Syndroom had. Tegen die jonge Anne-Lot zou ik willen zeggen: 'Het wordt een hobbelige rit, maar uiteindelijk word je een Super Woman! De weg zal met ups en downs gaan, maar uiteindelijk kom je er zoveel sterker uit door alle ervaringen.'  

Want een chronische aandoening leert je op een sterke en mooie manier in het leven te staan. Het heeft me echt leren genieten van de kleine dingen, en daar ben ik heel dankbaar voor.

Laat je inspireren door mijn verhaal en neem vandaag nog de eerste stap naar een leven vol veerkracht en mogelijkheden, samen met onze ervaringsdeskundige coaches.

Lees meer ervaringsverhalen

Astrid Zwaan

re-integratiecoach & ondernemerscoach 

Karin Helders

arbeidsdeskundige & re-integratiecoach 

Robbert Janssen

arbeidsdeskundige & re-integratiecoach 

Helen Mijnarends

mentor & adviseur opleidingen

Maureen Reimer

coach

Inge Prins

coach

Lizette van Geene

arbeidsdeskundige & schrijfcoach

Esther Schobbe

coach

José van der Waard

re-integratiecoach

Mariska van der Goot

coach 

Simone Regouin

mentor & trainer opleidingen

Maria van Nies

supervisor & mentor opleidingen

Anne-Lot Langeslag

coach 

Ons aanbod

Bekijk hier wat we je kunnen bieden

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Anne-Lot Langeslag

coach